1940. január 31. szerda

A britek egy titkos misszió keretében megpróbálnak az olaszoktól megrendelni 300 darab  Caproni-Reggiane Re.2000 Falco I repülőgépet Portugália közvetítésével.

Az üzlet a későbbiekben sem jön létre, bármennyire is trüközznek az angolok, mert a németek megvétózzák. A repülőgéptípus különben Héja néven kerül használatba a későbbiekben a Magyar Királyi Honvéd Légierő kötelékeiben, miután Magyarország vásárol az olasz féltől.

  • A német U-13 tengeralattjáró elsüllyeszti a norvég Start nevű gőzöst, amely szénnel igyekezett a célállomása felé, de Stavenger közelében találat éri. Eközben az U-21 tengeralattjáró két torpedója sem robban fel, amit a Vidar dán szállítóhajóra céloz. A harmadiknak sikerül felrobbantania a hajót, amely Aberdeen felé sodródik. A Disko dán gőzös veszi fel a túlélőket, a céltalanul sodródó hajó csak másnap merül el. A támadás miatt 16 ember veszti életét.
  • A szovjet erők egyre több hadosztályt vezényelnek Summa környékére a Karéliai-szoroshoz, körülbelül 400 nehéztüzérségi löveggel egyetemben.