1940. július 11. csütörtök

Henri Philippe Benoni Omer Joseph Pétain, ismertebb nevén Pétain marsall lesz egyidejűleg, a Vichy-ben megtartandó francia nemzetgyűlés után Franciaország miniszterelnöke és köztársasági elnöke is egy személyben, miután felhatalmazzák. Szerepe végig összefügg a Vichy kormánnyal és tevékenységével. 

Az angliai csata

  • Német repülőgépek támadják a RAF egyik bázisát Portland-ben, ami azt eredményezi, hogy a harcokban egy-egy brit Hurricane és Spitfire vadászrepülőgép, német részről pedig  2 db Stuka Ju-87 zuhanóbombázó, és 2 db Me-109 Bf vadászrepülőgép megsemmisül.
  • Anglia keleti partjánál a RAF 66. repülőszázadának Hurricane gépei missziójukról visszatérő Dornier 17 bombázógépeket támadnak, amelynek során 1-1 gépet mindkét fél elveszít.

 

  • A Tarantini olasz tengeralattjáró elsüllyeszti Ciprus partjaitól 60 km-re a panamai Beme tankhajót, melynek legénységét kimenti.
  • A US Army (Amerikai Hadsereg) felkér 135 vállalatot, a közelgő háborúra való tekintettel, hogy tervezzenek járműveket a seregnek, hogy az öreg Ford-Z modelleket, és a kiöregedett motorokat felváltsák. Az első prototípust 49 nap után kellett bemutatni, majd további 75 napon belül kellett 70 járművet prezentálni. A teljes fejlesztésre 130 nap állt rendelkezésre. Szigorú műszaki paraméterek kerültek meghatározásra, úgymint a jármű legyen: négykerék hajtású, lehajtható szélvédős, három ember elférjen rajta, a motorja tudjon 115 Nm nyomatékot, ne legyen szélesebb, a tengelytávolsága   80 inch-nél. A legdurvább viszont az volt, hogy mindezt be kellett szorítani egy 590 kg-os összsúlyba. Három cég vállalta a követelményeket, Az  American Bantam Car Company, a Willys-Overland Motors és a  Ford Motor Company. A legolcsóbb ajánlatot a Willys tette, mégis a Bantam kapta az első megrendelést, mert vállalata a határidőre történő leszállítást.
  • Frank Knox hivatalba lépett, mint az USA Haditengerészetének külügyminisztere.
  • Erich Raeder admirális Obersalzbergben találkozik Hitlerrel, ahol vitatkoznak a brit invázióról, majd megbeszélik, hogy Norvégiában hol alapítsanak tengerészeti bázisokat.
  • Douglas Bader későbbi brit ász lelő egy Do-17 bombázót Anglia felett.