1940. május 18. szombat

Rommel és a “Szellem Hadosztálya” a 7. páncélos hadosztály eléri Cambrait, és megáll, hogy megszilárdítsa az utánpótlási vonalaikat. Az utóbbi öt napban 85 mérföldet tettek meg, és majd 10.000 foglyot ejtettek úgy, hogy veszteségeik csak 170 főre rúgtak.

A “Szellem hadosztály” elnevezést a gyorsaságukkal érdemelték ki, néha még Rommel feletteseinek sem volt fogalma, éppen hol tart, és bukkan majd fel a 7. páncéloshadosztály. Ez óriási sikereket hozott Erwin Rommel számára, ő volt az aki elsőként használta ki igazán a páncélosok adta gyorsaságot.

Rommel és a 7. páncélos(szellem)hadosztály

  • Német csapatok elfoglalják Antwerpent, és visszaállítják a határokat a versailles-i szerződés előttiekhez hasonlóan, amiket Belgium elcsatolt tőlük az visszakerül.
  • A brit HMS Effingham cirkálónak nincs szerencséje, mert a tegnapi zátonyra futás után torpedótalálat éri és elsüllyed.
  • Churchill levelet küld Rooseveltnek, hogy hamarosan be kell szállni a” játékba.”
  • A német U-60 és U-62 elhagyja a kiel-i kikötőt.
  • Walter Grabmann -t lelövik (későbbi Luftwaffe tábornok), amikor  Bf 110-es (Messerschmitt) nehéz vadászrepülőgéppel bevetést hajt végre Douai felett. Sikerül ejtőernyővel kiugrania, de landolása után fogságba esik.

Messerschmitt Bf 110 vagy Me 110 nehéz vadászrepülőgép