1940. március 13. szerda

Véget ér a 104 napig tartó Téli Háború Szovjetunió és Finnország között. Kettő órakor (finn idő szerint egykor) aláírják Moszkvában a békemegegyezést, amely a következő naptól lép életbe. Kyösti Kallio finn miniszterelnök úgy fogalmaz: “Életem legszörnyűbb dokumentuma, amit aláírtam.”

A 11 órakor megkezdődött tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok és a bombázások. A békeszerződés keretében Finnország elveszíti a Karéliai-földszorost, Viipuri és Vuoksi városokat és ipari övezetet, Hango haditengerészeti bázisát és a Ladoga-tótól Északra eső területeket is. A harcokban a finnek 200.000 embert vetettek be, ebből 25.000 meghalt és 45.000 megsebesült. A szovjet oldalról 1.200.000 ember harcolt, 1500 tank és 3000 repülőgép került bevetésre. Hivatalos adatok szerint, 48.000 meghalt és 145.000 megsebesült, de ennél sokkal nagyobbak lehettek a valós veszteségek.  A Tengelyhatalmak és a Szövetségesek megfigyelői szerint még mindig nem sikerült a sztálini tisztogatásokat elkerülni a szovjet hadseregben, ezért ezt az egyik gyengeségének látják a Szovjetuniónak. ez a benyomás teszi Hitlert is biztossá, hogy szovjetuniót meg lehet támadni, és ezért nem küldenek segítséget a későbbiekben a Szövetségesek, mert ők is hasonló benyomásokkal bírnak és gyors német győzelmet jósolnak.

  •  Udham Singh pándzsábi nacionalista megöli a korábbi pándzsábi kormányzót Sir Michael O’Dwyer-t.
  • Joachim von Ribbentrop tájékoztatja Mussolini-t, hogy Hitler szeretné, ha a következő brenner hágó-i találkozó időpontja 1940. március 18. lenne.