Tag Archives: zsidó

1940. július 13. szombat

Angliai csata

A Csatorna feletti ismét német bombázók jelennek meg, amik a CS5 jelű Szövetséges konvojt támadják Dover közelében. A kísérő rombolók közül megsérül, és kikötőbe kell vontatni a HMS Vanessa-t. A Bread kódnevű konvojt is támadás éri ismételten, most Dorset közelében. A támadások során brit vadászgépek próbálják visszaverni a német gépek invázióját. E napon 6 német bombázót lőnek le, de három brit pilótát is elveszít a RAF.

1939. szeptember 21. csütörtök

Egy fasiszta szervezet tagjai, a Vas Gárda emberei meggyilkolják a román miniszterelnököt.  

1939. szeptember 16. szombat

Varsót a német erők körülvették, és ultimátumot intéznek, amit Czuma tábornok elutasít.

1940. március 23. szombat

A Brit Királyi Haditengerészet alakítja a “Malaya Force” egységet, amely 17 darab német kereskedelmi hajót ejt csapdába a Holland Kelet-Indiai kikötőkben.

1939. október 26. csütörtök

 

A német hatóságok elrendelik minden 14-60 év közötti lengyel zsidó besorozását, mint munkaszolgálatost. Arthur Greisert kinevezik a poseni járás (Reichsgau) élére vezetőnek.

1939. október 19. csütörtök

Hitler hivatalosan is bejelenti, hogy Nyugat-Lengyelország a Német Birodalom része. Megalapítják az első zsidó gettót Lublinban. Az OKH választ vár Hitler október 9-i hatos számú direktívájára, a Fall Gelb hadművelettel kapcsolatban.

1939. december 11. hétfő

Erich Raeder és Hitler találkozik Vidkun Quisling-gel, aki a Norvég Nemzeti Egységpárt alapítója, ami az NSDAP hű másolata Norvégiában.